Naturelle houtlook dankzij onzichtbare vernis

Naturelle houtlook dankzij onzichtbare vernis

Naturel hout is tegenwoordig erg geliefd, en heel vaak zie je in interieurboekjes prachtige interieurs met naturel houten trappen, meubels en zelfs parket en dan vraagt een mens zich af: wordt er in zo’n huizen wel geleefd? Maken zij dan nooit eens vlekken op dat hout?

De vernis-fabrikant Trae-Lyx biedt hiervoor de ideale oplossing: een onzichtbare vernis! Het klinkt misschien magisch maar dat is het ook. Het hout lijkt onbehandeld maar kan de zwaarste huishoudelijke vervuiling makkelijk aan. Bovendien is het een vernis van projectkwaliteit. Dit product is uiterst slijtvast waardoor het kan gebruikt worden in publieke ruimtes.

Zo doe je het

Het product Trae-Lyx naturel Ultra Mat is een tweecomponenten vernis die extreem goed uithardt. Bij iedere pot vernis krijg je siccatief (droogsel) bijgeleverd. De vernis (component A) dient dan met het siccatief (component B) te worden vermengd om de uitharding te bekomen.

Bij het mengen van de componenten dien je er wel rekening mee te houden dat al wat je klaarmaakt binnen de twee uren verwerkt dient te worden. Meng dus niet alles ineens bij elkaar.

Eerst wordt er een laag Trae-lyx grondlak Naturel gezet, waarna drie lagen Trae-Lyx naturel Ultra Mat het oppervlak verzekert van een ongelooflijk duurzame bescherming.

Trae-Lyx Naturel Ultra Mat geeft het oppervlak een fragile look maar maakt het eigenlijk beensterk, een buitengewoon product voor een buitengewoon resultaat!

Het gebeurt bij ons, RITS-schilderwerken, heel vaak dat een klant de optie van naturel hout niet overweegt door hun vrees voor de fragiliteit van het oppervlak. Dankzij Trae-Lyx is deze barrière verwijderd en is deze optie zelfs heel populair geworden. Probeer jij het zelf ook? Wij zijn alvast benieuwd naar het resultaat!